Janneke van der Wielen

Na het behalen van het diploma Voeding & Diëtetiek in 2002 vond Janneke direct tijdelijk werk op haar stageplaats in het Zaans Medisch Centrum. Hierna werkte ze bij Evean Thuiszorg en later deels voor Omring en het DZS. Sinds 2006 werkt ze volledig voor Ketenzorg West-Friesland. Zeventig procent als diëtist en dertig procent als huisartsenondersteuner.

“Het leuke aan het diëtistenvak is dat je de focus ligt op de mogelijkheden van de cliënt en niet op de beperkingen. Wat mag wel in plaats van wat mag niet. Daarbij ondersteun je de cliënt zowel op mentaal als praktisch gebied. Het geeft een enorme kick als je ziet dat iemands zijn leefgewoonten verandert en resultaat behaalt. Je ziet het zelfvertrouwen van je cliënt dan gewoon groeien. En daar krijgen we beiden weer nieuwe energie van!”

jannekevanderwielen

Sonja Kaloudis

Na haar stage in het Waterlandziekenhuis te Purmerend behaalde Sonja in 2009 haar diploma Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heeft zij onder meer gewerkt bij het Medisch Centrum Alkmaar en het DZS. Sinds 2013 is Sonja vast in dienst bij Ketenzorg West-Friesland.

‘Het werk als diëtist is nooit voorspelbaar. Iedereen is anders en heeft andere behoeften en wensen. Ik kijk daar samen met de cliënt naar en gebruik afwisselend ernst én humor om het gewenste doel te bereiken. Doordat iedereen verschillend is, zijn ook de adviezen niet hetzelfde. Een blij gezicht bij een goed resultaat of het motiveren door te zetten wanneer het even wat minder gaat zijn de momenten waaruit ik voldoening haal.’

sonjakaloudis 

 

 

 

 

Annemiek de Vries

Annemiek is in haar laatste studiejaar bij diëtistenteam Spring en het DZS gestart met haar stage en heeft daarna ook haar afstudeeropdracht hier afgerond. Sinds 2013 is Annemiek in dienst en versterkt ze ons team. Eerder tijdens haar opleiding is zij stagiaire geweest in het AMC.

‘Als diëtist adviseer en motiveer je je cliënt, het gaat hierbij ook om een samenwerking met elkaar en dat spreekt mij erg aan. Doordat ieder persoon anders is en je daar als diëtist altijd rekening mee houdt, is het werk erg afwisselend. Het zijn vaak genoeg maar kleine dingen waarbij ik kan helpen of kleine stappen die een cliënt kan zetten in het veranderen van voeding en leefstijl, maar om hierin begeleiding te geven of een steun te zijn is het mooiste onderdeel van het diëtistenvak!’

annemiekdevries

 

Al onze diëtisten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).