Ketenzorg West-Friesland biedt ‘zorg met zorg’. Een verantwoordelijke taak, waarvoor wij onze medewerkers met zorg uitkiezen. Teamspelers met vakkennis en verantwoordelijkheidsgevoel die elkaar informeren, assisteren en inspireren. De beste zorg lever je immers samen. Met een sterke samenwerking van professionals, die achter elke zorgvraag de persoon in kwestie zien. Van diëtist tot financieel administratief medewerker.

Receptie

Altijd een warm welkom
De kwaliteitszorg die Ketenzorg West-Friesland biedt, begint al bij de entree. Of u nu belt of binnenkomt. Onze receptionistes staan u graag te woord voor het maken van afspraken of het beantwoorden van uw vragen. Indien nodig verbinden zij u door naar de diëtist of de diabetesverpleegkundige.

Diabetesverpleegkundigen

Vraag het de verpleegkundige
Het team diabetesverpleegkundigen bestaat uit 2 professionals met passie voor hun vak. Gespecialiseerde verpleegkundigen, die hulp bieden bij praktische zaken rondom de behandeling. Zij leren u niet alleen hoe u insuline moet spuiten en met bepaalde situaties om kunt gaan, maar geven ook antwoord op allerlei vragen op het gebied van werk, sport of seksualiteit.

Diëtisten

Diëtisten met een lage drempel
Bij Ketenzorg West-Friesland werken 2 diëtisten. Goed opgeleide en sterk gemotiveerde medewerkers, die u helpen bij het veranderen van uw eetgedrag en leefgewoonten. Door hun ervaring, expertise én enthousiasme bieden zij waardevolle ondersteuning, waarbij u altijd kunt rekenen op een luisterend oor en een goed advies wanneer u vragen, twijfels of een dipje heeft. Professionele begeleiding met een persoonlijke benadering.

Onderzoeksassistenten

Onderzoeksassistenten met oog voor detail
Binnen ons team onderzoeksassistenten werken 4 gediplomeerde medewerkers. U ontmoet ze bij de fundus en voetscreening, waarbij één van hen onder meer uw bloeddruk opneemt, bloed afneemt voor onderzoeken en een oogfoto maakt. Stuk voor stuk zetten zij hun kennis en kunde graag in om in kaart te brengen hoe het met uw gezondheid gaat.

Kaderhuisartsen

Kaderhuisarts als vraagbaak en adviseur
De kaderhuisarts adviseert de huisartsenpraktijken, werkt nauw samen met specialisten uit de tweede lijn en coördineert de ketenadviesgroep. Een bruggenbouwer tussen de eerste en tweedelijnszorg, die zorgt voor de juiste zorg op het juiste moment. Een rol die essentieel is voor hoogwaardige zorg aan chronisch zieken en innovaties in de ketenzorg.
Elk zorgprogramma heeft een eigen kaderhuisarts. Voor diabetes, COPD en CVRM.

Kaderhuisarts diabetes: Petra Elders
Kaderhuisarts hart- en vaatziekten: Bart van Oostendorp

Medisch adviseur

Blijvende betrokkenheid
Giel Nijpels is als medisch adviseur verbonden aan KZWF. Professor Dr. Nijpels is sinds 1989 rechtstreeks betrokken bij de Hoorn-studie en sinds 1996 tot 2015 directeur van het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland en het Diabetes Onderzoek Centrum van VUmc in Hoorn. Hij is verbonden als hoogleraar huisartsgeneeskunde aan het VU medisch centrum in Amsterdam en leidt daar de diabetes research groep.

Financieel/administratieve afdeling

Aandacht voor de financiële afhandeling
Aan de zorg die Ketenzorg West-Friesland biedt zijn kosten verbonden. De medewerkers op onze financieel/administratieve afdeling garanderen dat ook deze kant van onze keten goed wordt verzorgd. Met aandacht voor elke declaratie en factuur. Hebt u vragen over kosten of vergoedingen? Dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers via telefoonnummer 0229-219401.

Management en teamleiders

Management met meerwaarde
Uiteraard staat of valt de kwaliteit van onze zorg met de kennis en kunde van de zorgverleners. Toch vormt een gezond management de belangrijkste basis voor een succesvolle samenwerking. Het management team bestaat uit de manager KZWF, de manager Bedrijfsbureau en de manager Kwaliteit. Daarnaast is er een controller aanwezig die de financiële administratie aanstuurt en drie teamleiders die leiding geven aan de groep diëtisten, diabetesverpleegkundigen en medisch onderzoeksassistenten.

Ondersteunende diensten

Ondersteuning van de organisatie
Achter de schermen wordt de organisatie ondersteund door het secretariaat, bestaande uit twee medewerkers, en een Facilitair Coördinator. Professionals die dezelfde betrokkenheid voelen als de medewerkers voor de schermen en er op hun beurt voor ‘zorgen’ dat alles binnen de organisatie op rolletjes loopt.