NIEUW: KENNISTOETS & FOLDER DIEETADVIEZEN BIJ Diabetes Mellitus Type 2 (DM2) NU OOK OP DE WEBSITE VAN KZWF

Per heden is deze informatie toegankelijk voor zowel de patiënt met DM2 als de hulpverleners van de huisartsenpraktijk.

FOLDER DIEETADVIEZEN BIJ DM2

Deze folder is opgesteld door de diëtisten van Ketenzorg West-Friesland. De folder is bedoeld om het verband uit te leggen tussen DM2 en voeding. Ook is er in te lezen hoe de patiënt in het dagelijks leven de balans kan vinden tussen zijn/haar leef- en werksituatie en zijn/haar eetpatroon. De folder geeft antwoord op veel gestelde vragen vanuit de patiënt met DM2. Diabetes en voeding zijn twee zaken die nauw met elkaar verbonden zijn.  Een goede voeding en leefstijl vormt altijd de basis van de diabetesbehandeling.  Klik hier voor de folder

KENNISTOETS

De kennistoets gaat over DM2 en de bijbehorende adviezen over voeding. De toets kan worden gedaan door de patiënt en kan  ook samen met de praktijkondersteuner gedaan worden om in te schatten hoeveel de patiënt al weet over het dieet bij DM2. Tevens kan de toets worden uitgevoerd na het doornemen van de folder. Alle antwoorden op de vragen uit de toets zijn in deze folder terug te vinden en zijn uitgewerkt op de website.

FOLDER VETTEN EN CHOLESTEROL

In deze folder gaan we in op het verband tussen de gezondheid, vetten en cholesterol. Er wordt uitgelegd welke verschillende soorten vetten er zijn en welke invloed deze op ons lichaam hebben. Heeft u verhoogde cholesterolwaarden? Naast voeding is leefstijl ook belangrijk om op te letten. U leest alles terug in de folder. Klik hier voor de folder

KENNISTOETSEN

Per onderwerp zal er een kennistoets beschikbaar zijn De toets kan worden gedaan door de patiënt en kan  ook samen met de praktijkondersteuner gedaan worden om in te schatten hoeveel de patiënt al weet over het betreffende onderwerp. Tevens kan de toets worden uitgevoerd na het doornemen van de folder. Alle antwoorden op de vragen uit de toets zijn in deze folder terug te vinden en zijn uitgewerkt op de website.

IN OPBOUW

De informatie over de dieetadviezen bij DM2 is in opbouw.  Er zal regelmatig een stuk gepubliceerd worden op de website indien dit gereed is. Denk hierbij aan onderwerpen zoals vetten, cholesterol, eiwitten, wat is gezonde voeding en de rol van alcohol bijvoorbeeld.

Heeft u opmerkingen of suggeties, laat het ons dan weten via dietistenteam@ketenzorgwf.nl