Per heden is deze informatie toegankelijk voor zowel de patiënt met DM2 als de hulpverleners van de huisartsenpraktijk. De folders zijn samengesteld door de diëtisten van Ketenzorg West-Friesland.

Gezond leven bij diabetes type 2 is het beste medicijn!Naamloos
Een gezonde leefstijl en voeding dragen bij aan het onder controle houden van de bloedglucosewaarden. Op deze manier kunnen we de kans op complicaties verkleinen. Door zelf aan de slag te gaan (met onder andere voeding, beweging, gewicht en stress) kunt u een positieve bijdrage leveren aan de behandeling en het verloop van uw diabetes.

In deze folder wordt het verband uitgelegd tussen DM2 en voeding. Er is in te lezen hoe u in het dagelijks leven de balans kunt vinden tussen
leef- en werksituatie en het eetpatroon. De folder worden veel gestelde vragen beantwoord. Een goede voeding een leefstijl vormt altijd de basis van de diabetesbehandeling. Klik hier voor de folder.

Vetten en cholesterol Naamloos
In deze folder gaan we in op het verband tussen de gezondheid, vetten en cholesterol. Er wordt uitgelegd welke verschillende soorten vetten er zijn en welke invloed deze op ons lichaam hebben. Heeft u verhoogde cholesterolwaarden? Naast voeding is leefstijl ook belangrijk om op te letten. U leest alles terug in de folder. Klik hier voor de folder.

Kennistoets
Per onderwerp zal er een kennistoets beschikbaar zijn De toets kan worden gedaan door de patiënt en kan  ook samen met de praktijkondersteuner gedaan worden om in te schatten hoeveel de patiënt al weet over het betreffende onderwerp. Tevens kan de toets worden uitgevoerd na het doornemen van de folder. Alle antwoorden op de vragen uit de toets zijn in deze folder terug te vinden en zijn uitgewerkt op de website. Klik hier voor de kennistoetsen

Naamloos

 

In opbouw
De informatie over de dieetadviezen bij DM2 is in opbouw.  Er zal regelmatig een stuk gepubliceerd worden op de website indien dit gereed is. Denk hierbij aan onderwerpen zoals vetten, cholesterol, eiwitten, wat is gezonde voeding en de rol van alcohol bijvoorbeeld.

Heeft u opmerkingen of suggesties, laat het ons dan weten via dietistenteam@ketenzorgwf.nl